28 Şubat, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde her yönüyle masaya yatırıldı





İstanbul Ticaret Üniversitesi, 28 Şubat Post-Modern Darbe Girişiminin yıldönümünde önemli bir etkinliğe imza attı. 26 Şubat 2018 tarihinde Adalet Platformu ile Diriliş ve Medeniyet Topluluğu tarafından Sütlüce Yerleşkesinde düzenlenen “28 Şubat ve 15 Temmuz Bağlantısı” isimli organizasyona öğrenciler ve öğretim üyeleri de dahil olmak üzere çok geniş bir katılım gerçekleşti.


Organizasyona ayrıca milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üst düzey bürokratlar, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Prof. Dr. Özgür Çengel, Genel Sekreter Prof. Dr. Murat Kasımoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, öğrenci toplulukları da katıldı.


28 Şubat mağduru olan ve dünyanın en etkili 500 Müslüman insanı arasında gösterilen önemli aktivist siyasetçi Ak Parti İstanbul Milletvekili Av. Fatma Benli,  Ak Parti Burdur Milletvekili Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Türkiye Adalet Platformu Genel Başkanı Av. Bülent Demir, Emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları ve Genç Asder Başkanı Av. Ömer Sefa Hacımustafaoğulları da etkinlikte görüşlerini paylaştılar.


Organizasyon kapsamında yarım günlük bir de çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayda kapsamlı olarak 28 Şubat mağdurları ve o süreçte yaşananlar; hukuki, siyasal, bürokratik, akademik ve askeri boyutlarıyla ayrıntılı bir şekilde irdelendi. Konuşmacılar 28 Şubat sürecinde yaşanan sıkıntıları öğrencilere aktardı. 

 


  Yayın Tarihi 14.05.2018


Yükleniyor